Keynote Speakers

Prof. Dr. Tilman Grammes

(* 1957 in Wiesbaden, Federal Republic of Germany)

Chair of Educational Science/Didactics of Social Sciences and Citizensphip Education, University of Hamburg, since 1997.

Before, he worked as chair of Didactics of the Social Sciences at Technical University Dresden, Saxonia and at University of Passau, Bavaria.

He got a teacher training during his study at Free University of Berlin and took various teaching posts in different schools, from primary school to vocational training schools. Currently, advisor of a Turkish-German school project in Hamburg.

Among his current research interest is comparative research of civic education cultures around the world. He did school visits in Austria, Italy, UK, Japan, China, US and recently Turkey. Preferred research methods are qualitative methods, like lesson observation and lesson videography.

Prof. Grammes has edited several books on citizenship education and worked constantly with the Federal Agency of Political Education in Bonn.

He is co-editor of Journal of Social Science Education, which is open access: www.jsse.org

Member of National Council of the Social Studies (www.socialstudies.org) and Comparative and International Education Society (CIES-CANDE: Citizenship and Democratic Education Special Interest Group).

Homepage: https://www.epb.uni-hamburg.de/de/personen/grammes

 

Prof. Dr. Yasemin Kepenekçi

(* 1969 Karaman doğumlu, evli ve iki çocuk annesi)

Profesör,  Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitimin Yönetimi ve Politikası, 2011-Devam.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi ve Planlaması programında 1990 yılında tamamladı. Yüksek Lisansını, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi programında 1993 yılında tamamladıktan sonra 1999 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümü Eğitim Hukuku programında doktora derecesi aldı. 2006 yılında ise Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında doçentlik unvanı aldı.

1992 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent ve Doçent olarak görev yaptı. Hala aynı kurumda profesör olarak çalışmaktadır.

Çalışma alanları arasında İnsan Hakları Eğitimi, İnsan Hakları ve Vatandaşlık, Eğitim Yönetimi, Demokrasi Eğitimi, Okullarda Saldırganlık ve Zorbalık gibi konular bulunmaktadır.

Prof. Dr. Kepenekçi, kendi çalışma konularda birçok kitap, kitap bölümü, makale, çeviri ve bildiri yayınlamıştır.  WASJ Online Review, International Journal of Social Sciences, Eurasian Journal of Educational Research, Eğitim ve Bilim, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi gibi çeşitli akademik dergilerde editör yardımcılığı, yayın kurulu üyeliği ve hakemlik görevleri üstlenmiştir.

Web sayfası: https:// https://cv.ankara.edu.tr/ykepenekci@ankara.edu.tr

 

background image